Corsair Capital

Built / Workplace Interiors

Workplace Fitout
Client: Corsair Capital
Status: Complete

This workplace fitout for Corsair Capital by Plus Architecture is a contemporary statement of modern workplace design.
Clean lines and a feature wall of black perforated metal define the entryway, while natural materials flow through this open planned design of a dozen workstations and five executive offices. With unrivalled north-facing views, the boardroom and meeting rooms are awash in natural light.
Taking advantage of the views and natural light, Plus has integrated extensive break-out spaces, including banquette seating and feature grouped seating layouts, all positioned for interaction and informal conversations. This blurs the line between home and work in creating a comfortable and familiar environment.
Corsair juxtaposes the familiar with the industrial through its timber panelled north-facing wall and natural materials contrasted with polished concrete floors, exposed black structural steel trusses, and black exposed mechanical air-conditioning ducts.
Using polished plaster, felt and leather to humanise the space and to supply familiar tactile elements, Corsair focuses on minimalist simplicity through its selection and use of materials.